Go Back
01 Feb

Case Study | New Bailey

NewBailey_social_yewdalenews


New Bailey redevelopment project, Salford

Christian Rimmer is the Internal Blinds Manager at Maple Sunscreening, a Manchester solar shading and façade company. Maple were tasked with fitting the blinds for the apartments in a £650 million redevelopment project in Salford, called New Bailey.


New Bailey was once a site of an old prison, of all things, but has since turned into a vibrant and exciting ‘front door to the city centre,’ as one local Councillor described it. Leisure, business and accommodation meet on the banks of the River Irwell.
 
Christian makes it sound almost too easy; as though fitting and installing 448 roller blinds floor-by-floor, apartment by apartment over the course of thirteen months, was as simple as organising a coffee morning.
 
Guided by the contractor, we’d go to each floor and measure every apartment on the same day. Time was critical as we needed to install the blinds to a tight deadline. We didn’t encounter any issues and all deadlines were met which helps us build a strong relationship with the contractor,’ said Christian.
 
In the high-rise buildings, residents of luxury apartments enjoy enviable views of the city, but blinds were still needed for shade and privacy. To suit the environment, Christian proposed the YewdaleDefiant® R20 roller blind.
 
These are pristine, luxurious apartments,’ said Christian. ‘The blinds needed to suit the space. The R20 is a roller system I have confidence in, I knew it was good quality and that it’ll last a lifetime.
 
The unrivalled control afforded by the YewdaleDefiant® R20 Sidewinder mechanism is second to none, and provides the ease of use and comfort expected by the apartment’s residents. There were no compromises with the modern design, and this was reflected in the choice of shading solution.
 
Yet Maple didn’t simply settle for a superb system, they utilised YewdaleDefiant® fabric range, with Christian deciding to use 3% Roe White fabric to allow some natural light in the living rooms, and opting for total darkness from the blackout Medway Chalk fabric
in the bedrooms.
 
I wanted the residents to be able to still see the Manchester skyline through the blinds in the living room, but sleep easily in total darkness in the bedrooms,’ explained Christian. ‘The fabric went down a storm with the contractors.
 
_________________________

PDF Version | New Bailey

 
 
comments powered by Disqus